Proprietate intelectuală

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale are un nou Director general
11.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Daren Tang – Director general al OMPI

Adunarea generală a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), cel mai înalt organ executiv al OMPI, a aprobat pe 8 mai 2020, candidatura singaporezului Daren Tang la funcția de Director general al OMPI, scrie agepi.gov.md.

Numirea lui Daren Tang de către Adunarea generală a fost votată prin consens, după care a urmat procedura de confirmare a candidaturii propuse de către Comitetul de coordonare, care s-a întrunit în martie 2020. Mandatul lui Daren Tang are o durată de 6 ani și va începe la data de 1 octombrie 2020. Daren Tang va fi al cincilea Director general al OMPI și îl va succeda pe Francis Gurry (Australia), care se află la cârma organizației din 1 octombrie 2008.

Procesul de alegere a Directorului general al OMPI este reglementat de Convenția de instituire a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale și de Procedura pentru desemnarea și numirea directorilor generali ai OMPI, adoptată de statele membre ale OMPI în cadrul Adunării generale din octombrie 2019. De menționat că, numirea domnului Tang în calitate de Director general ales a avut loc printr-o procedură scrisă fără precedent, agreată de statele membre ale OMPI, după ce în contextul pandemiei COVID-19, OMPI a anulat sau amânat toate întrunirile în persoană.

„Sunt sincer recunoscător tuturor statelor membre pentru susținerea și încrederea pe care mi le-au arătat, încredințându-mi această responsabilitate imensă în circumstanțe fără precedent. Pandemia COVID-19 a provocat nenumărate suferințe și a paralizat lumea, dar, în același timp, ne-a reamintit și de umanitatea noastră comună. Astăzi, mai mult decât oricând, OMPI și partenerii săi trebuie să se unească pentru a sprijini inventatorii, inovatorii și autorii, pe toți cei care au un rol esențial în depășirea acestei grave pandemii, indiferent dacă este vorba de găsirea unui remediu împotriva virusului, crearea de tehnologii care ne permit să rămânem conectați sau de ridicarea moralului în această perioadă dificilă”, a declarat noul Director general.

Daren Tang ocupă în prezent funcţia de Director executiv al Oficiului pentru Proprietate Intelectuală din Singapore, oficiu clasat de publicaţia World Trademark Review drept cel mai inovativ oficiu de proprietate intelectuală al anului 2019.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.