Conferința online JMD: Antivirus pentru dreptul concurenței, organizată de JURIDICE MOLDOVA, are drept scop punerea în discuție a principalelor probleme practice de dreptul concurenței. Moderatorul conferinței este domnul av. Andrei Rogac, care este specializat în dreptul concurență, achiziții publice și PPP. Andrei Rogac este consultant juridic al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în anumite proiecte de asistență tehnică. De asemenea, Andrei Rogac deține LLM în Dreptul European cu specializare în dreptul concurenței de la Queen Mary University of London și Master în EU Public Procurement de la King’s College London.
Vă așteptăm la conferință!
Organizatori: JURIDICE MOLDOVA
Unde: JURIDICEMOLDOVA.md | Facebook | Youtube
Când: Vineri, 22 mai 2020 | 16:00
*Conferința se va transmite LIVE FREE, în secțiunea comentarii Facebook sau youtube veți putea adresa întrebări. Mai mult, dacă doriți să adresați o întrebare din timp, puteți să o faceți fie prin intermediul paginei noastre de Facebook, fie direct prin Maria Gogu, Project Manager JMD.
*Temele care vor fi abordate vă vor fi aduse la cunoștință pe parcursul săptămânii care urmează.
MODERATOR
Avocat din 2011. Specializat în dreptul contractelor, concurență, achiziții publice și PPP.
Consultant Juridic al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în anumite proiecte de asistență tehnică.
Deține LLM în Dreptul European cu specializare în dreptul concurenței de la Queen Mary University of London și Master în EU Public Procurement de la King’s College London.
Blog personal: https://lawseconomics.com/
SPEAKERI
Șef al Direcției Juridice din cadrul Consiliului Concurenței din Republica Moldova.
Activează în domeniul concurenței, în calitate de jurist, din anul 2007 – anul constituirii în Republica Moldova a autorității naționale de protecție a concurenței. Pe parcursul activității în cadrul autorității, de rînd cu reprezentarea intereselor Consiliului Concurenței în fața instanțelor de judecată, a participat la elaborarea și promovarea Legii concurenței nr.183/2012, în calitate de membru al grupului de lucru pentru elaborarea proiectului legii.
Cu peste 12 ani de experiență în domeniul concurenței, Lucian este avocat senior coordonator în cadrul echipei de concurență și reglementare D&B David și Baias, firma de avocatura afiliata PwC din România. Înainte de a deveni avocat, Lucian a activat timp de aproape 7 ani ca inspector de concurență în departamente importante ale Consiliului Concurenței din România, cum ar fi Cercetare, Industrie și Energie și Carteluri. El a participat la numeroase inspectii efectuate de Consiliul Concurenței și investigații cu privire la acorduri verticale anticoncurențiale sau acorduri de tip cartel, precum și la evaluarea concentrărilor economice.
Avocat partener în cadrul Biroului Asociat de Avocați „Țurcan Cazac”. Ana se specializează în drept comercial, corporativ și dreptul concurenței, precum și finanțări și PPP. Ana este implicată în toate mandatele biroului aferente concurenței, consultând clienți multinaționali din diverse sectoare de industrie în materie de concentrări economice și ajutor de stat, precum și reprezentând clienți în cadrul procedurilor în fața Consiliului Concurenței la subiectul abuzului de poziție dominantă, acordurilor anticoncurențiale, concurenței neloiale. La fel, Ana a fost un participant activ în cadrul reformei din domeniul concurenței, care a avut loc în perioada anilor 2011-2013. Ana deține un LL.M. în Drept European, de la Universitatea Leiden (Olanda) și Licența în drept, obținută în cadrul de la Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Drept.
Dan Nicoară este Senior Associate în cadrul Biroului Asociat de Avocați „Gladei și Partenerii”. Încă din 2016, când s-a alăturat biroului, el a dezvoltat un interes particular pentru dreptul comercial în general și al concurenței în particular. Participând în mandatele biroului legate de concentrări economice, acorduri anticoncurențiale și concurență neloială, Dan a avizat și reprezentat în fața autorităților moldovenești clienți naționali și internaționali. De către ultimii, el este în deosebi apreciat pentru capacitatea de a livra soluții de drept moldovenesc la chestiuni juridice complexe transfrontaliere. În directorii internaționale precum Legal 500, clienții în descriu pe Dan ca fiind „prietenos, comercial, sensibil nevoilor, foarte bine articulat și inteligibil”.
Dan deține masteratul și licența în drept de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, absolvind ca șef de promoție. De asemenea, Dan a participat la cursuri de specializare în domeniul concurenței, inclusiv în cadrul unui an academic petrecut la Universitatea din Turku (Finlanda).