Flux noutăţi

Cadrul legislativ național în domeniul pieței de capital va fi armonizat cu cel European
21.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Cadrul legislativ național în domeniul pieței de capital va fi armonizat cu cel al dreptului comunitar european. Un proiect de modificare a unor acte normative a fost elaborat de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). La data de 20 mai 2020, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul în cauză, acesta urmând să fie dezbătut în plenul Parlamentului.

Se propune completarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare cu prevederi referitoare la înregistrarea și supravegherea agențiilor de rating de credit. Va fi completată și Legea privind piața de capital cu o secțiune nouă care reglementează activitatea agențiilor de rating de credit pe piața de capital.

Urmare a implementării proiectului, CNPF va elabora Regulamentul privind agențiile de rating de credit, care va stabili condițiile de acordare a ratingurilor de credit, precum și regulile referitoare la organizarea și modul în care acționează agențiile de rating de credit în vederea promovării acestora pe piața de capital și consolidării protecției consumatorilor și investitorilor.

Proiectul de lege este elaborat în scopul executării prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.