Procedură civilă
 
Comentariile sunt închise pentru Guvernul propune modificări importante la Codul Penal, Codul de Procedură Penală și Codul Contravențional

Guvernul propune modificări importante la Codul Penal, Codul de Procedură Penală și Codul Contravențional
31.10.2017 | Vasile Soltan

Spre exemplu, în Codul penal se propune introducerea ar. 601 cu titulatura ”liberarea de răspundere penală în cazul săvârșirii pentru prima oară a unei infracțiuni economice” și modificaea unei serii de infracțiuni și pedepsele acestora.

În Codul de Procedură Penală la art. 128 au fost introduse câteva noi aliniate ce reglementează mai detaliat procedura de ridicare a obiectelor și documentelor. De asemenea a fost completat codul cu art. 2761 cu următoarea titulatură ”pornirea urmăririi penale în temeiul procesului-verbal de control sau unui alt act de control cu caracter decizional”.

În Codul Contravențional se propune introducerea unor articole printre care art. 441 cu titulatura ”aplicarea sancțiunii mai blînde – decît cea prevăzută de lege, sub formă de amendă”; se completează lista organelor competente să soluționeze cauze contravenționale: art. 42311 ”Agenția Sănătății Publice”; art. 42312 ”Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală”; art. 42313 ”Serviciul Fiscal de Stat”; se introducere art. 4401 ”Contravenția flagrantă”. O altă propunere importantă este completarea Codului cu  Capitolul VI1  ”Proceduri simplificate de constatare și examinare a contravenției”.

Toate modificările le puteți găsi aici.


Aflaţi mai mult despre , , , ,Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.