Internaţional

Condamnare la sentință cu moartea prin Zoom
27.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Un bărbat din Singapore a fost condamnat la moarte printr-un apel video realizat folosind platforma Zoom, deoarece țara rămâne în carantină pe fondul numărului mare de cazuri de COVID-19, potrivit BBC. Acesta reprezintă primul caz al orașului în care o sentință atât de dură a fost pronunțată de la distanță.

Marea majoritate a audierilor judecătorești din Singapore au fost amânate până la cel puțin 1 iunie, când se va încheia perioada actuală de izolare a orașului, însă cazurile considerate esențiale sunt lucrate de la distanță: „Pentru siguranța tuturor celor implicați în procedură, audierea pentru procurorul public împotriva Punithan A / L Genasan a fost realizată prin videoconferință”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Supreme din Singapore, pentru Reuters. Avocatul inculpatului, Peter Fernando, a declarat că clientul său are în vedere să facă apel la hotărârea instanței.

Oficialii din Singapore nu sunt, însă, primii care au emis o pedeapsă cu moartea în cadrul unei convorbiri video, o hotărâre similară fiind pronunțată în Nigeria la începutul acestei luni.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.