Flux noutăţi

Modificări în Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în mun. Chișinău
05.06.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate „AAPM” aduce la cunoștință că Primăria mun. Chișinău pregătește pentru aprobare un nou proiect al Regulamentului privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în mun. Chișinău

Dispozițiile noului Regulament, vor impune toți agenții economici din mun. Chișinău să demonteze firmele existente și dispozitivele publicitare.

Principalele modificări în noul proiect al Regulamentului:

  1. Dimensiunile firmelor/corpurilor de literă nu vor depăși suprafața totală de 1m.p., inclusiv firmele magazinelor, întreprinderilor de stat sau private.
  2. Este interzisă amplasarea firmelor pe acoperișurile clădirilor cu înălțimea de pînă la 25 metri(9 etaje).
  3. Dimensiunile firmelor/corpurilor de literă pe acoperișurile clădirilor (>9 etaje), nu vor depăși înălțimea de 1,5 m.
  4. Este interzisă amplasarea dispozitivelor publicitare la o distanţă mai mică de 6 m față de partea carosabilă.
  5. Este interzisă amplasarea dispozitivelor publicitare la o distanţă mai mică de 30 m față de trecerile de pietoni.
  6. Este interzisă amplasarea dispozitivelor publicitare la o distanţă mai mică de 50 m față de intersecţiile cu sens giratoriu.
  7. Este interzisă amplasarea la o distanţă mai mică de 100 m de poduri, pasaje, estacade, viaducte.

AAPM atrage atenția agenților economici, că conform noului proiect al Regulamentului firmele devin dispozitive publicitare și vor fi supuse autorizării și impozitării în conformitate cu legislația în vigoare.

După aprobare, noul proiect al Regulamentului va dobândi statut de Lege și va fi obligatoriu pentru toți agenții economici din mun. Chișinău. În cazul nerespectării de către agenții economici a prevederilor Regulamentului în termenul prevăzut, Primăria va demonta de sine stătător dispozitivele publicitare, ce vor încălca dispozițiile enumerate mai sus ale noului Regulament. Mai mult ca atât, agenții economici, pe lângă plata facturilor pentru demontare și casare, vor fi obligați să achite penalități și amenzi pentru nerespectarea prevederilor noului Regulament.

AAPM vă îndeamnă să participați la discuția proiectului noului Regulament și să vă expuneți părerile, venind cu sugestii către AAPM sau să trimiteți petiții direct la adresa de e-mail a Primăriei mun. Chișinău.

Cu textul complet al noului Regulament vă puteți familiariza pe site-ul Primăriei mun. Chișinău.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.