Flux noutăţi

Curtea Constituțională a examinat constituționalitatea unor prevederi din Legea insolvabilității
11.06.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Marți, 9 iunie 2020, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a examinat constituționalitatea unor prevederi din Legea Insolvabilității cu privire la achitarea onorariului fix administratorului/lichidatorului și compensarea cheltuielilor aferente care trec în mod solidar în obligația organelor de conducere ale debitorului.

Astfel, a fost pronunțată hotărârea privind excepția de neconstituționalitate a textelor „le suportă membrii organelor de conducere și asociații, acționarii sau membrii debitorului” din articolul 32 alin. (2) și „în obligația organelor de conducere ale debitorului” din articolul 70 alin. (13) din Legea insolvabilității.

Curtea a admis parțial excepția de neconstituționalitate ridicată de către dl Victor Ieșeanu, parte în dosarul nr. 2i-1176/18, pendinte la Judecătoria Chișinău, sediul central a declarat inadmisibilă excepția de neconstituționalitate  în partea ce ține de articolul 70 alin. (3) din Legea insolvabilității nr. 149 din 29 iunie 2012.

De asemenea, Curtea a declarat constituționale textele „le suportă membrii organelor de conducere și asociații, acționarii sau membrii debitorului” din articolul 32 alin. (2) și „în obligația organelor de conducere ale debitorului” din articolul 70 alin. (13) ale Legii insolvabilității nr. 149 din 29 iunie 2012, în măsura în care le este demonstrată culpa la apariția stării de insolvabilitate.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.