Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Banca Transilvania a devenit acționar al băncii Victoriabank

Banca Transilvania a devenit acționar al băncii Victoriabank
16.01.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. BT și BERD sunt acționari majoritari ai Victoriabank și parteneri strategici pentru susținerea antreprenorilor și economiei Republicii Moldova.

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când o bancă din afara Republicii Moldova investește pe această piață, BT deschizând astfel drumul investițiilor în țara vecină.

Banca Transilvania a anunțat în noiembrie 2017 planul de a investi în Republica Moldova, iar între timp a primit aprobarea pentru achiziție din partea autorităților de supraveghere din România și Republica Moldova – Banca Națională a României, Banca Națională a Moldovei și Consiliul Concurenței din Republica Moldova.

BERD a salutat achiziția de 39,2% din acțiunile Victoriabank efectuată de către Banca Transilvania. Henry Russell, Director BERD, Instituții financiare, Balcanii de Vest, Belarus, Moldova și Ucraina, a declarat: „Suntem foarte mândri că am reușit să atragem un partener strategic puternic precum Banca Transilvania, care să devină acționar al Victoriabank. Următorul pas luat în considerare de către BERD este repornirea programului de creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova, prin finanțarea Victoriabank, ceea ce ar permite acordarea de împrumuturi pe termen mai lung către IMM-uri, contribuind astfel atât la creșterea acestora, cât și la crearea de locuri de muncă și creștere economică, în general. Considerăm că intrarea pe piața din Moldova a Băncii Transilvania este un pas important către restructurarea și modernizarea sectorului financiar al țării.”

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul oficial al Băncii Transilvania și al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


Aflaţi mai mult despre ,Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.