Flux noutăţi

Mesajul Secretarului General al Consiliului Europei cu prilejul celei de-a 25-a aniversări a aderării Republicii Moldova la CoE
13.07.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, care a luat naștere la 5 mai 1949. La data de 13 iulie 1995, Republica Moldova, prima țară din CSI, a devenit membru al Consiliului Europei – cea mai importantă organizație pan-europeană, acceptând principiile de bază ale Organizației – democrația, statul de drept și drepturile omului.

Republica Moldova a ratificat până în prezent 94 din cele peste 220 de convenții ale CoE. Stabilirea acestor standarde este importantă, dar punerea lor în aplicare este și mai valoroasă.

„Aderarea la Consiliul Europei s-a dovedit a fi o decizie importantă și pozitivă. În ultimul sfert de secol Republica Moldova s-a confruntat cu multe provocări, similare țărilor care sunt în proces de construire a democrației. Aceste probleme au dominat uneori titlurile, dar în ciuda acestui fapt, noi am stabilit împreună obiective clare și am lucrat pentru îndeplinirea lor. Republica Moldova a ratificat până în prezent 94 din cele peste 220 de convenții ale organizației noastre”, a declarat șefa CoE.

Marija Pejčinović a menționat că un nou plan de acțiuni ale CoE în Republica Moldova pentru următorii patru ani este în curs de elaborare. „El ar trebui să orienteze cooperarea noastră până în 2024, iar statele noastre membre și Uniunea Europeană au manifestat susținerea lor pentru toată această muncă și solidaritatea lor cu procesul de reforme din Republica Moldova, anume prin contribuție financiară”.

Marija Pejčinović a încheiat discursul său: „Consiliul Europei este fericit să-și continue munca sa cu populația și autoritățile Republicii Moldova, și mulțumesc acestei țări pentru contribuția sa la abordarea noastră multilaterală. La mulți ani la cei 25 de ani!”, scrie Unimedia.info.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.