Flux noutăţi

Facebook a dat în judecată Comisia Europeană pentru că solicită informaţii excesive pentru investigaţiile referitoare la datele şi piaţa companiei
28.07.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Facebook a dat în judecată Comisia Europeană, care este autoritatea de reglementare în domeniul antitrust din UE, pentru că solicită informaţii excesive, dincolo de ceea ce ar fi necesar, inclusiv detalii foarte personale, pentru investigaţiile referitoare la datele şi piaţa companiei, informează news. ro.

”Natura extraordinar de largă a solicitărilor Comisiei înseamnă că ar trebui să oferim documente în mare parte irelevante, care nu au nicio legătură cu investigaţiile Comisiei, inclusiv informaţii foarte sensibile cum ar fi informaţii medicale ale angajaţilor, documente financiare personale şi informaţii private referitoare la membrii familiilor angajaţilor”, a afirmat într-un comunicat juristul general al Facebook, Tim Lamb.Rețeaua de socializare susține că autoritățile de reglementare ale UE au pus întrebări prea ample, care nu erau de obiectul anchetei antitrust desfășurate, potrivit unor oficiali care au dezvăluit informația către Financial Times.

Din martie, Facebook a furnizat Comisiei Europene 1,7 milioane de pagini de documente, inclusiv -Gmailuri interne, ca răspuns la multiplele solicitări de informații.

Oficialii UE au declarat că respectă procedura și că nu au niciun interes în a aborda alte detalii. Conform Financial Times, Comisia Europeană a refuzat să comenteze.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.