Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Delegația Parlamentului participă la sesiunea de iarnă a APCE

Delegația Parlamentului participă la sesiunea de iarnă a APCE
22.01.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) se întrunește în prima sesiune din anul 2018, în perioada 22-26 ianuarie curent, la Strasbourg. Din delegația parlamentară a Republicii Moldova fac parte deputații Marian Lupu, șeful delegației naționale, vicepreședintele Legislativului Valeriu Ghilețchi, Valentina Buliga, Vlad Batrîncea și Inna Șupac.

Potrivit agendei, în cadrul sesiunii curente urmează a fi ales Președintele Adunării Parlamentare și Comisarul pentru drepturile omului. Membrii APCE vor dezbate raportul privind respectarea drepturilor omului în anul 2017 și vor discuta despre eficiența politicilor din domeniul sportului. La fel, vor aborda subiectul protecției și promovării limbilor regionale și ale minorităților naționale.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei  este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei,  dedicată apărării drepturilor omului, a democrației și a statului de drept.  Adunarea este formată din 318 de parlamentari delegați de către parlamentele naționale ale celor 47 de state membre ale Consiliului și, în general, se întrunește de patru ori pe an pentru sesiuni plenare de o săptămână, la Strasbourg.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul oficial al Parlamentului Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despreImportant: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.