Banking
 

Criptovalută ca gaj pentru un credit în Federația Rusă
19.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

În Federația Rusă pentru prima dată a fost semnat un credit bancar garantat cu criptovalută – tokens. Se înregistrează o creștere esențială a volumului de criptovalută în circuitul economic și investitorii găsesc soluții inteligente privind modul de folosință al acestor instrumente, informează kommersant.ru.

Este vorba de Экспобанк care la începutul săptămânii curente pentru prima dată în Rusia a emis un credit garantat de blockchain tokens. În procesul de structurare a actului juridic s-a folosit mecanismul escrow, care la moment în sistemul legal al Federației Ruse este o soluție optimă pentru executarea rapidă a obligațiilor prin intermediul transmiterii bunului sub formă de active digitale.

Un moment important pentru actul juridic încheiat reprezintă calificarea cât mai corectă a naturii juridice token-urilor de pe platforma Waves, menționează juristul care a asistat tranzacția Александр Журавлев. După părerea acestuia, aceste instrumente cel puțin se includ în categoria de “alte bunuri” (art. 128 Cod Civil al Federației Ruse), fiind aflate în circuitul civil.

Potrivit șefului departamentului juridic al băncii Экспобанк, tranzacția reprezintă un precedent atât pentru comunitatea juridică, cât și pentru domeniul bancar (сделка носит «прецедентный характер как для юридического, так и для банковского сообщества»).

 


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.