Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Ministerul Justiției propune sancțiuni dure pentru conducătorii autovehiculelor în stare de ebrietate

Ministerul Justiției propune sancțiuni dure pentru conducătorii autovehiculelor în stare de ebrietate
24.01.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu și reprezentanți ai Inspectoratului Național de Probațiune (INP), au inițiat consultări pentru promovarea unor măsuri drastice de contracarare a șofatului în stare de ebrietate. 

INP propune ca noile sancțiuni să fie multidimensionale și progresive. Astfel, pedeapsa pentru persoana care prima dată este depistată conducând în stare de ebrietate, să prevadă retragerea temporară a permisului de conducere și să oblige frecventarea programelor probaționale. Persoanele care vor comite a doua oară încălcarea, să fie pedepsite prin anularea permisului de conducere, iar acestea să fie nevoite să treacă repetat instruirea pentru obținerea permisului. Cei care pentru a 3-a oară vor fi depistați conducând un autovehicul în stare de ebrietate, să fie privați de dreptul de a conduce pentru restul vieții, cu posibilitatea redobândirii acestui drept în condiții speciale.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul oficial al Ministerului Justiției al Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despre ,Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.