Flux noutăţi

Reuniunea Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale
31.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

La 25 august curent,  în format online, s-a desfășurat ședința Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale, sesiunea a X-a. La eveniment au participat reprezentanți plenipotențiari și reprezentanți ai oficiilor de proprietate intelectuală, precum și ai altor autorități cu responsabilități în domeniul PI din Republica Armenia, Republica Belarus, Republica Kazahstan, Republica Kîrgîzstan, Federația Rusă, Republica Moldova, Republica Uzbekistan și Republica Tadjikistan, dar și reprezentanți ai Comitetului Executiv al CSI și al Comisiei Economice a CSI. Iar, în calitate de observatori, la reuniune au fost prezenți reprezentanți ai Organizației Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) și Organizației Eurasiatice de Brevete (OEAB), scrie AGEPI.

În acest an, Republica Moldova a deținut președinția Consiliului Interstatal, fiind prezentă la eveniment cu o delegație compusă din reprezentanți ai Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), dar și ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Vamal.

În conformitate cu agenda de lucru, la ședința Consiliului Interstatal au fost abordate mai multe subiecte ce țin de domeniul protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală (DPI). Participanții la reuniune au abordat o serie de aspecte importante ce vizează colaborarea regională în domeniul protecției și respectării DPI, inclusiv măsurile realizate de către acestea întru combaterea încălcărilor drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv în mediul digital, precum și cu privire la punerea în aplicare a Planului de acțiuni pentru implementarea celei de-a treia etape (2016 – 2020) a Strategiei de dezvoltare economică a Comunităţii Statelor Independente până în anul 2020.

Totodată, statele membre au discutat și au luat decizii privind prioritățile activității Consiliului în următoarea perioadă, inclusiv implicarea acestuia la perfecționarea cadrului legislativ în domeniu de competență la nivel regional, dar și contribuția Consiliului și a statelor membre la edificarea sistemului de evaluare a PI în regiune, perfecționarea și instruirea cadrelor etc.

În final, statele membre au decis unanim prelungirea președinției Republicii Moldova în cadrul Consiliului Interstatal pentru încă un mandat.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.