Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Mesajul de felicitare al Decanului Facultății de Drept a USM cu ocazia începerii unui nou an de studii
01.09.2020 | Serghei Brînza

Decanul Facultății de Drept, prof. univ., dr. hab. Serghei Brînza

Stimați colegi, dragi studenți, masteranzi, doctoranzi!

1 septembrie, în mod tradițional, marchează, începutul unui nou an universitar pentru întreaga comunitate academică a Facultății de Drept, iar pentru studenții înmatriculați la studii în anul 2020 – semnifică începutul studiilor universitare!

Îndoiala este începutul înțelepciunii, zicea Aristotel. Și nu îl pot contrazice. Întrebările, temerile, emoțiile și nesiguranța, sunt firești, mai ales în pragul unui an universitar care începe altfel decât cum ne-am obișnuit. Fără festivitatea de deschidere, lipsiți de posibilitatea de a comunica direct și de a (re) trăi emoțiile primelor lecții din auditorii, precum și fără a avea ocazia de a ne cunoaște „față în față” la seminarele introductive (devenite tradițional „seminarele păcii”).

Deși, începând cu luna martie 2020, am experimentat cu toții învățământul de la distanță și am trecut la abordări moderne ale procesului educațional, împreună am sperat că de la 1 septembrie vom reveni la învățământul clasic. Ajunși la această etapă, în condiții de pandemie, învățământul online a devenit noul firesc.

Cu siguranță avea dreptate Plutarh când spunea că „Curajul este începutul biruinței”. Așadar, tuturor vă doresc curaj pentru a acționa cu îndrăzneală, pentru a cerceta și învăța, pentru a experimenta, dar și pentru a reinventa, la necesitate. Vă doresc încredere, flexibilitate, adaptabilitate, inspirație, creativitate, vise înalte, ambiție, forță de muncă, reușite și realizări frumoase. Și cel mai important: vă urez sănătate Dvs. și celor dragi Dvs. Tocmai sănătatea și siguranța trebuie să fie mereu prioritatea tuturor.

Dragi formabili, vouă vă mai doresc sete de carte, plăcerea studiului și numai rezultate frumoase! Unii deja cunoașteți, alții urmează să aflați că studiile la Facultatea de Drept nu sunt cea mai ușoară cale, ci solicită eforturi, multă muncă și tenacitate. Dar dacă veți păși pe acest drum cu pasiune și chibzuință, îndrumați cu abnegație de corpul profesoral din facultate, atunci sunt convins că veți avea reușite înalte.

Vă îndemn, așadar, să fiți cooperanți în procesul educațional, indiferent de forma de organizare a studiilor, să manifestați interes și implicare și să depuneți eforturi continue pentru a atinge obiectivele educaționale. Nu ezitați să manifestați spirit de inițiativă și participativ, fiți ambițioși, activi și curioși! În cele din urmă, vă invit să credeți în forța educației ca fiind cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea!

Stimate cadre didactice, folosesc acest prilej pentru a vă ura succes în efortul admirabil de a însoți studenții pe traseul cunoașterii, cu aceeași competență, entuziasm, responsabilitate, devotament și înalt profesionalism. Vă doresc, de asemenea, realizări deosebite în activitatea didactică și de cercetare, precum și succese în dezvoltarea diverselor proiecte profesionale și personale! Totodată, vă invit să colaborăm în același spirit de echipă, fiindcă numai prin eforturi conjugate, vom realiza cu succes misiunea Facultății de Drept: de a forma specialiști de înaltă calificare, promovând excelența în educație și cercetare.

Orice început înseamnă noi perspective. Având această convingere, tuturor vă doresc un an universitar cât mai productiv, plin de posibilități, succese, realizări și împliniri!

Per aspera ad astra!

Cu prețuire,
Decanul Facultății de Drept a USM,
Serghei Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.