Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Curtea de Arbitraj Sportiv a admis în întregime 28 de apeluri a sportivilor ruși

Curtea de Arbitraj Sportiv a admis în întregime 28 de apeluri a sportivilor ruși
03.02.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) a adoptat dispozitivele deciziilor pentru 39 din cele 42 de cazuri depuse de sportivii ruși împotriva deciziilor luate de Comisia disciplinară a Comitetului Olimpic Internațional (CD COI) în legătură cu Jocurile Olimpice de iarnă din Soci din 2014. Deciziile motivate vor fi prezentate în timp apropiat.

După examinarea fiecărui caz în parte, CAS a admis în întregime 28 de cereri de apel și a admis parțial 11 cereri de apel.

În urma investigației efectuate de Prof. McLaren cu privire la manipularea procedurilor anti-doping în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci 2014, CD COI a stabilit că 43 de sportivi ruși au comis încălcări ale regulilor anti-doping în timpul Jocurilor Olimpice, sportivii fiind descalificați și le-au fost retrase toate medaliile câștigate. Sportivii au fost, de asemenea, declarați neeligibili de a participa în orice calitate în cadrul edițiilor ulterioare a Jocurilor Olimpice. La sfârșitul lunii decembrie 2017, toți, cu excepția unuia dintre sportivi (Maxim Belughin / bobsleigh) au depus apel la CAS.

Arbitrii CAS au constatat în unanimitate, în cadrul examinării apelurilor, că probele administrate de CD COI nu sunt suficiente pentru a stabili încălcarea de către sportivi a regulilor anti-doping (ADRV). În ceea ce privește 28 de atleți, apelurile sunt admise, sancțiunile anulate iar rezultatele individuale obținute la Soci 2014 sunt reintroduse.

Vedeți comunicatul de presă oficial aici.


Aflaţi mai mult despre , ,Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.