Flux noutăţi

A fost emisă Dispoziție nr. 5 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova
26.03.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 25 martie 2020, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a emis a cincea Dispoziție cu noi măsuri în perioada de stare de urgență.

Dispoziția nr. 5 din 25 martie 2020 poate fi descărcată conform [link-ului].

Dispoziția dispune următoarele măsuri:

1. Se autorizează cursele aeriene charter, care transportă pasageri cu cetăţenia Federaţiei Ruse spre Federaţia Rusă, pasageri cu cetăţenia Republicii Moldova spre Republica Moldova, precum şi ajutoare umanitare destinate Republicii Moldova, operate de către compania aeriană:
– AIR MOLDOVA, din 27 martie 2020, CHISINAU – MOSCOVA (DOMODEDOVO) – CHISINAU – două curse;
– AIR MOLDOVA, din 28 martie 2020, CHISINAU – MOSCOVA (DOMODEDOVO) – CHISINAU.
2. Operatorii curselor aeriene charter, care transportă pasageri cu cetăţenia Republicii Moldova spre Republica Moldova, vor publica pe pagina lor oficială, timp de trei ore de la obţinerea autorizaţiei de zbor:
a) Itinerarul şi orarul cursei;
b) Costul şi condiţiile călătoriei;
c) Contactele persoanelor sau oficiilor responsabile de completarea listelor şi de îmbarcarea pasagerilor.
2. Ministerul Apărării va acorda sprij inul necesar autorităţilor statului, cu personal şi mijloace logistice, în suportul activităţilor de ordine publică, misiunilor de patrulare, regimului special de circulaţie pe teritoriul ţării, pazei şi protecţiei unor obiective/zone, transportul de efective, materiale şi tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologie, asistenţă medicală şi alte misiuni în funcţie de evoluţia situaţiei.
3. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei de tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.
4. Prezenta Dispoziţie intră în vigoare din momentul emiterii şi se publică pe pagina oficială a Guvernului.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.