Istoric

Vineri, în data de 22 august 2014, în Republica Moldova, a avut loc o întrevedere între Tudorel Toader, decanul Facultății de Drept a Universității Al.I.Cuza din Iași, Alexandru Tănase, ex-președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, Igor Sevcenco, profesor la Facultatea de Drept a Universității B.P.Hașdeu din Moldova și Andrei Săvescu, coordonatorul JURIDICE.ro.

Întrevederea a avut drept scop realizarea unui proiect dedicat juriștilor din Republica Moldova, constând în construirea unui spațiu de comunicare pentru profesiile juridice.

Având suținerea JURIDICE.ro, a fost creată platforma online JURIDICE MOLDOVA care urma să sintetizeze informațiile relevante pentru lumea juridică din Republica Moldova.

Pentru o perioadă de timp această platformă a existat doar sub formă de secțiune pe situl JURIDICE.ro, și doar în cadrul mediului virtual.

În februarie a lui 2017, sub îndrumarea lui Tudorel Toader și Andrei Săvescu  a fost creat un grup de tineri din Republica Moldova,  constituit din studenți și tineri juriști, care a purtat numele de JMD (JURIDICE MOLDOVA). Activitatea echiptei JMD a constat în realizarea de evenimete dedicate publicului basarabian precum: conferințe, dezbateri, serate juridice.

O dată cu dezvoltarea și popularizarea activității echipei JMD, s-a considerat necesar ca să existe o întreagă platformă web dedicată exclusiv vizitatorilor din Republica Moldova, în acest context a fost creat JURIDICE.md, pentru mai multe informații accesați secțiunea Despre Noi.