Flux noutăţi

Au intrat în vigoare măsurile de organizare a muncii cadrelor didactice în timpul pandemiei
24.09.2020 | JURIDICE MOLDOVA

La 23 septembrie curent, a fost publicată Legea nr. 176/2020 pentru modificarea unor acte normative, care prevede unele măsuri pentru susținerea proceselor derulate în sistemul educațional, în condițiile pandemiei COVID-19, scrie mf.gov.md.

Potrivit  legii, prin introducerea unor norme derogatorii de la Legea nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, cadrele didactice vor avea posibilitatea să realizeze sarcini peste volumul de muncă, cu achitarea salariului în mărimea corespunzătoare.

Astfel, pentru perioada primului semestru al anului de studii 2020–2021 (septembrie – decembrie 2020) nu se limitează volumul activității didactice desfășurate de cadrele didactice, inclusiv de cele ce dețin funcții de conducere, în instituțiile de educație timpurie, de învățământ primar, de învățământ gimnazial, de învățământ liceal și de învățământ extrașcolar.

Aprobarea numărului suplimentar de ore se coordonează cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Guvernul este în drept să prelungească perioada respectivă, dar cu nu mai mult de 6 luni de la data expirării acesteia.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.