Internaţional

Istorie în SUA: California devine primul stat care adoptă proiectul legii cu privire la justiția rasială
04.10.2020 | JURIDICE MOLDOVA

California a devenit primul stat american care a adoptat un proiect de lege prin care se impune examinarea recompensei pentru sclavie urmașilor acestora.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat miercuri proiectul de lege al Adunării 3121 prin care: „înființează un grup de lucru format din nouă membri pentru a informa californienii despre sclavie și pentru a explora modalitățile prin care statul ar putea oferi recompense”.

Proiectul de lege spune că 4 milioane de afro-americani și descendenții lor au fost sclavi în Statele Unite între 1619 și 1865, anul când sclavia a fost abolită în SUA prin al 13-lea amendament.

„Diversitatea bogată a Californiei este cel mai mare atu al nostru și nu ne vom întoarce din acest moment pentru a corecta discriminarea și dezavantajele cu care se confruntă californienii negri și oamenii de culoare. Deși mai sunt atât de multe lucruri de făcut pentru a dezlega această moștenire, aceste acte legislative sunt pași importanți în direcția corectă spre construirea unui viitor mai incluziv și mai echitabil pentru toți. ”, a declarat guvernatorul Newsom.

Legea cu privire la justiția rasială reprezintă un început pentru reforma sistemul de justiție penală din California, pentru a elimina rasismul din instanțele de judecată. Legea reprezintă un pas istoric de a susține protecția constituțională pentru întreaga lume.

Pentru a afla mai multe detalii despre semnarea mai multor legi care împiedică discriminarea rasială și declarațiile oferite de Guvernatorul Newsom referitor la proiectul de lege menționat mai sus, accesați aici.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.