Site icon JMD

Istorie în SUA: California devine primul stat care adoptă proiectul legii cu privire la justiția rasială

California a devenit primul stat american care a adoptat un proiect de lege prin care se impune examinarea recompensei pentru sclavie urmașilor acestora.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat miercuri proiectul de lege al Adunării 3121 prin care: „înființează un grup de lucru format din nouă membri pentru a informa californienii despre sclavie și pentru a explora modalitățile prin care statul ar putea oferi recompense”.

Proiectul de lege spune că 4 milioane de afro-americani și descendenții lor au fost sclavi în Statele Unite între 1619 și 1865, anul când sclavia a fost abolită în SUA prin al 13-lea amendament.

„Diversitatea bogată a Californiei este cel mai mare atu al nostru și nu ne vom întoarce din acest moment pentru a corecta discriminarea și dezavantajele cu care se confruntă californienii negri și oamenii de culoare. Deși mai sunt atât de multe lucruri de făcut pentru a dezlega această moștenire, aceste acte legislative sunt pași importanți în direcția corectă spre construirea unui viitor mai incluziv și mai echitabil pentru toți. ”, a declarat guvernatorul Newsom.

Legea cu privire la justiția rasială reprezintă un început pentru reforma sistemul de justiție penală din California, pentru a elimina rasismul din instanțele de judecată. Legea reprezintă un pas istoric de a susține protecția constituțională pentru întreaga lume.

Pentru a afla mai multe detalii despre semnarea mai multor legi care împiedică discriminarea rasială și declarațiile oferite de Guvernatorul Newsom referitor la proiectul de lege menționat mai sus, accesați aici.