Flux noutăţi

Organizarea activității judecătoriilor și Curții de Apel Chișinău în contextul stării de urgență
30.11.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Hotărârea nr. 35 din 27 noiembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a declarat stare de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Astfel, mai multe instituții și-au reorganizat activitatea, precum și judecătoriile sediile Centru, Buiucani, Botanica, Ciocana, Râșcani și Curtea de Apel Chișinău.

Astfel, potrivit Deciziei nr.67 din 30.11.2020 a Judecătoriei Chișinău, se instituie un regim special pe perioada 1 decembrie 2020 – 15 ianurie 2021, prevazând mai multe reguli, printre care  desfășurarea ședințelor fără citarea părților și a cazurilor urgente, a căror amânare va fi în măsura a prejudicia interesele justiției și amânarea ședințelor după data de 15 ianurie 2021. Totodată se va restriciționa accesul publicului în incinta instanței, depunerea cererilor și eliberarea actelor fiind posibilă prin intermediul adreselor electronice și a celor poștale. Accesul justițiabililor, formarea completelor de judecată dar și alte infromații importante, le puteți găsi accesând acest link.

Conform Dispoziției nr.44 din 30.11.2020 privind organizarea activităţii Curţii de Apel Chişinău până la ridicarea stării de urgenţă, se stabileşte regim special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar şi a personalului activitatea căruia necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă. Accesul persoanelor străine în incinta instanţei este strict interzis, iar cele care au calitatea de participant pe cauzele (penale, civile, administrative ) aflate pe rolul Curţii de Apel Chişinău pot depune cereri, demersuri etc., inclusiv şi cererile de solicitare a informaţiilor aferente cauzelor pendinte, doar prin poşta electronică, poşta terestră, fax şi telefon.

Va fi permis accesul în sălile de judecată doar procurorilor, avocaţilor şi altor participanţi pe cauzele privind mandatele de arest, măsurile de investigaţii speciale, măsurile asigurătorii, pe cauzele penale în ordine de apel şi recurs în cadrul cărora sunt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei şi cauzele contravenţionale ce vizează încălcarea Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică. Dispoziția integrală o puteți găsi pe site-ul oficial al Curții de Apel Chișinău.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.