Flux noutăţi

Premieră pentru instituțiile anticorupție din Republica Moldova. CNA a obținut certificatele internaționale anti-mită și de securitate a informației
29.11.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Centrul Național Anticorupție a anunțat într-un comunicat că CNA a devenit prima agenție națională anticorupție care a obținut certificatul internațional anti-mită ISO 37001 și certificatul de securitate a informației ISO 27001, eliberate de Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO) ca urmare a supunerii instituției unui audit.

Precizăm că, certificatul internațional anti-mită ISO 37001, reprezintă o serie de măsuri și de mijloace de control, care vor permite instituției să implementeze un sistem de management anti-mită, printre care adoptarea unei politici și a unor proceduri de combatere a mitei, evaluarea riscurilor de luare și dare de mită în cadrul instituției, implementarea mijloacelor de control financiar și în domeniul achizițiilor, dar și inițierea unor proceduri de raportare, monitorizare, anchetare și de audit.

Pe de altă parte, cel de-al doilea certificat de acreditare,  standardul ISO 27001, vine să îmbunătățească securitatea informațiilor, pentru a nu exista loc de încălcări sau un alt tip de incidente cu riscuri de securitate informațională, CNA luându-și angajamentul de a păstra informația de care dispune în siguranță.

Certificatele de standardizare au fost eliberate pentru 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii acestora, cu condiția unui nou audit străin.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.