Cyberlaw & Data protection
 

Comisia Europeană propune actualizări privind Certificatul digital UE COVID
30.11.2021 | JURIDICE MOLDOVA

La 25 noiembrie 2021, Comisia Europeană a propus actualizarea normelor privind coordonarea liberă și sigură a circulației în UE , care au fost instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19, potrivit unui comunicat.

Unele dintre cele mai importante actualizări referitoare la certificatul digital UE COVID sunt:

  • Concentrarea pe o „abordare bazată pe persoană”: o persoană care deține un certificat digital UE valabil pentru COVID-19 nu ar trebui să fie supusă unor restricții suplimentare, cum ar fi teste sau carantină, indiferent de locul de plecare în UE.
  • Perioada standard de acceptare a certificatelor de vaccinare: Pentru a evita abordările divergente, Comisia propune o perioadă standard de acceptare de 9 luni pentru certificatele de vaccinare eliberate după finalizarea seriei de vaccinare primară. Aceasta înseamnă că, în contextul călătoriilor, statele membre nu ar trebui să refuze un certificat de vaccinare care a fost eliberat la mai puțin de 9 luni de la administrarea ultimei doze de vaccinare primară.

Comisia a propus, de asemenea, un cadru actualizat pentru călătoriile din afara UE, acordând prioritate călătorilor vaccinați.

  • Statele membre ar trebui să se redeschidă sistematic pentru persoanele vaccinate cu vaccinuri care au finalizat procesul OMS de listare de urgență în vederea utilizării, pe lângă redeschiderea granițelor pentru cei imunizați cu vaccinuri aprobate de UE, așa cum este cazul în prezent. Ca o garanție esențială, dovada unui test PCR negativ va fi întotdeauna necesară pentru toți călătorii care au fost vaccinați cu un vaccin aprobat de OMS, dar care nu este aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente, precum și pentru călătorii care s-au tratat.
  • Statele membre ar trebui să accepte certificate de vaccinare și recuperare din afara UE considerate echivalente cu certificatul digital UE COVID.

Propunerile Comisiei vor fi discutate de statele membre ale UE, care vor decide asupra versiunii finale a Recomandărilor. Comisia propune ca noile reguli să se aplice începând cu 10 ianuarie 2022.

Pentru mai multe detalii accesați acest link.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.