Flux noutăţi

Republica Moldova și OIM lansează Programul de Țară pentru Muncă Decentă
30.11.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Luni, 29 noiembrie 2021, într-un comunicat de presă ,a fost anunțat faptul că Republica Moldova și Organizația Internațională a Muncii (OIM) au lansat recent un nou Program de Țară pentru Muncă Decentă (PȚMD) care stabilește vectorii pentru dezvoltare durabilă și muncă decentă în 2021-2024.

Programul de Țară pentru Muncă Decentă este implementat în comun de către OIM, Guvern, reprezentanții lucrătorilor și ai angajatorilor. Suportul OIM pentru Republica Moldova va fi centrat pe creare de locuri de muncă și angajare pentru tineri, condiții de muncă sigure, respect pentru dreptul în muncă și un dialog social mai bun. De la o mai bună guvernanță a pieței muncii și instituții eficiente până la o mai bună conformitate cu standarde internaționale de muncă, suportul OIM va  fi centrat pe oameni și nevoile acestora.

Pentru a realiza acest Program, a fost creat un Comitet tripartit de Supraveghere a PȚMD, membrii căruia au confirmat faptul că munca nedeclarată, condițiile de muncă precare în unele sectoare, locurile de muncă deficitare în mediul rural continuă să pericliteze agenda pentru muncă decentă și ele urmează să rămână în vizorul comun și pe parcursul anului 2022.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.