Flux noutăţi

Proiectul legii cu privire la expertiza judiciară și statutul expertului judiciar a fost aprobat în ședința de Guvern
06.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 3 decembrie 2021, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea art. 85 din Legea nr. 68/2016 cu privire la expertiza judiciară și statutul expertului judiciar, elaborat de Ministerul Justiției, potrivit unui comunicat.

Mai exact, prin art. 85 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 68/2016 s-a stabilit că în termen de 5 ani de la intrarea în vigoare a acesteia, instituțiile publice de expertiză judiciară și experții judiciari particulari, vor asigura evaluarea și autorizarea laboratoarelor de expertiză judiciară în care își efectuează activitatea, termen care expiră la data de 10 decembrie 2021. Dificultatea particulară privind respectarea prevederii date constă în faptul că standardele de autorizare a laboratoarelor de expertiză judiciară nu au fost aprobate de Guvern până la momentul de față din varii motive.

Pentru buna funcționare a instituțiilor publice și private de expertiză judiciară și, eventual, pentru evitarea unui blocaj instituțional, s-a propus extinderea termenului stabilit în art. 85 alin. (4) lit. a) și alin.(5) din Legea nr. 68/2016 de la 5 ani la 8 ani, reieșind din complexitatea proiectului de act normativ necesar de adoptat și a acțiunilor subsecvente care urmează a fi efectuate după adoptarea proiectului de hotărâre.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.