Flux noutăţi

SFS a publicat Strategia de control fiscal și lista agenților economici ce urmează a fi supuși controalelor fiscale pentru anul 2022
22.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 22 decembrie 2021, Serviciul Fiscal de Stat a anunțat într-un comunicat,  că a publicat, pe pagina-web a instituției, Strategia de control fiscal și lista agenților economici ce urmează a fi supuși controalelor fiscale pentru anul 2022 adoptată prin Ordinul nr. 602 din 01.12.2021.
Conform SFS, în anul 2022, acțiunile de control vor fi îndreptate spre contribuabilii cu risc major de admitere a încălcărilor fiscale, dorindu-se încurajarea conformării voluntare prin mediatizarea celor mai relevante cazuri de încălcare fiscală.
Astfel, prioritatea Serviciului Fiscal de Stat este de a majora calitatea interacțiunii cu contribuabilul, atât prin majorarea eficienței serviciilor de administrare fiscală acordate, cât și prin creșterea calității controlului fiscal.
Reamintim că, decizia privind includerea agentului economic în lista controalelor se ia în rezultatul analizei riscurilor incluse în Registrul riscurilor de conformare fiscală, care poate fi accesat aici.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.