Comunicate

SFS promovează susținerea financiară a sectorului non-profit prin intermediul mecanismului 2%
27.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 24 decembrie 2021, Serviciul Fiscal de Stat a informat că promovează susținerea financiară a sectorului non-profit prin intermediul mecanismului 2%, potrivit unui comunicat.

Anul 2021 a fost cel de-al cincilea an în care persoanele fizice plătitoare de impozite din Republica Moldova au avut dreptul de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă.

Astfel, 34 805 de contribuabili au efectuat desemnarea procentuală dintre care 32 971 au fost validate în sumă totală de 9 153 236,11 lei.

Motivele de nevalidare a 1 834 desemnări efectuate sunt următoarele:

  • beneficiarul desemnării procentuale nu este inclus în Lista actualizată a beneficiarilor, publicată de către IP Agenţia Servicii Publice – 30 desemnări;
  • contribuabilul persoană fizică are datorii la impozitul pe venit la data-limită de depunere a declaraţiei cu privire la impozitul pe venit, stabilită de legislaţia fiscală – 1 804 desemnări.

Mai multe date statistice pot fi vizualizate în Raportul privind desemnarea procentuală în anul 2021, care poate fi accesat aici.

Desemnarea procentuală este procesul prin care persoanele fizice pot direcționa 2% din impozitul anual pe venit către una din organizațiile neguvernamentale din țară. Mecanismul dat este valabil pentru contribuabilii persoane fizice rezidente, care nu au datorii la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare şi care în anul precedent au obținut venituri sub formă de salariu, venituri din dobânzi, venituri din prestarea serviciilor.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.