Flux noutăţi

Consiliului Uniunii Avocaților a prelungit durata stagiului profesional în avocatură
27.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 17 decembrie 2021, Consiliului Uniunii Avocaților, în hotărârea disponibilă la următorul link, a decis prelungirea duratei stagiului profesional în avocatură până la data de 31 mai 2022, punând în sarcina Secretariatului Uniunii Avocaților eliberarea, la cerere, a noilor legitimații avocaților stagiari cărora li s-a prelungit stagiul profesional.

În motivarea hotărârii, Consiliul a stabilit existența unei situații excepționale care împedică organizarea și desfășurarea examenelor de calificare în profesia de avocat, și anume: formarea noii Comisii de licențiere, necesitatea efecturări modificărilor în Statutul profesiei de avocat ca urmare a modificărilor operate în Legea 1260/2002.

Reamintim că, art. 19 din Legea cu privire la avocatură stabilește că:

”(1) Persoana care a promovat examenul de admitere la stagiu efectuează un stagiu de pregătire profesională cu o durată maximă de 24 de luni. Avocatul stagiar poate participa la examenul de calificare după efectuarea stagiului profesional de cel puțin 12 luni. Stagiul profesional se finalizează la admiterea în profesia de avocat sau la expirarea a 24 de luni de stagiu, oricare dintre aceste două momente survine mai întâi.

(11) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în situații excepționale, durata stagiului profesional poate fi prelungită în baza hotărârii Consiliului Uniunii Avocaților.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.