Flux noutăţi

Proiectul Hotărârii Comitetului executiv al BNM „Pentru modificarea anexei nr. 2 la Regulamentul privind stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc față de valutele străine”
04.01.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 3 ianuarie 2022, BNM a anunțat despre inițierea, organizarea și desfășurarea consultării publice a proiectului de decizie „Pentru modificarea anexei nr. 2 la Regulamentul privind stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc față de valutele străine”

Banca Națională a Moldovei inițiază, începând cu data de 03.01.2022, consultarea publică a proiectului de hotărâre a Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea  anexei nr.2 la Regulamentul privind stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc față de valutele străine”.

Elaborarea și adoptarea proiectului de hotărâre derivă din intenția Băncii Naționale a Moldovei de a introduce prevederi suplimentare în regulament, în scopul asigurării optimizării procesului de analiză a informației recepționate în cadrul rapoartelor cu privire la sumele de valută străină cumpărate și vândute de către bănci contra lei moldovenești, precum și a eficientizării măsurilor de supraveghere conexe în contextul procedurilor de combatere a spălării banilor.

Beneficiarii proiectului HCE sunt băncile din Republica Moldova.

Proiectul hotărârii este elaborat în conformitate cu legislația în vigoare, și anume în temeiul art.11 alin.(1), art.27 alin.(1) lit.c), art.51 lit.a) și d) și art.52 din Legea nr.548/1995 cu privire la Banca Națională a Moldovei (republicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2015, nr.297-300, art.544), art.67 din Legea nr.62/2008 privind reglementarea valutară (republicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2016, nr. 423-429, art. 859).

Obiecțiile, sugestiile și recomandările pe marginea proiectului hotărârii, supus consultării publice, pot fi expediate până pe data de 17.01.2022, pe adresa poștală: bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau, în format electronic pe adresa: Ghenadie.Cospormac@bnm.md și/sau Vasile.Gudima@bnm.md.

Proiectul hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea unor acte normative ale Băncii Naționale a Moldovei” și nota informativă sunt disponibile aici și la sediul Băncii Naționale a Moldovei pe adresa: bd. Grigore Vieru, nr.1, mun. Chișinău, MD-2005.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.