Comunicate

Anul 2022 a fost desemnat anul european al tineretului
10.01.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 7 ianuarie 2022, Parlamentul European a informat că în 2022, Uniunea Europeană a decis să dea prioritate tineretului.

Astfel, în anul 2022, UE se concentrează asupra tinerilor. Obiectivul este includerea tinerilor și priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare, precum și organizarea de activități dedicate tinerilor în întreaga UE.

Inițiativele UE dedicate tineretului sunt:

Evenimentul tinerilor europeni (EYE) este evenimentul emblematic al Parlamentului European dedicat tinerilor. Este ocazia de a întâlni alți tineri și factori de decizie politică, de a propune și discuta idei pentru viitorul Europei.

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” își propune să predea elevilor din învățământul secundar și din școlile profesionale noțiuni despre valorile și democrația parlamentară europeană, precum și rolul pe care ei îl pot juca în UE

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni se decernează în fiecare an proiectelor create de tineri care promovează înțelegerea europeană și internațională și care încurajează un sentiment de identitate și integrare europeană

Portalul european pentru tineret oferă tinerilor informații despre oportunitățile din Europa și nu numai

Tinerii pot vizita clădirile Parlamentului European și participa la numeroase activități educative și informative legate de Uniunea Europeană. Puteți stabili o vizită pe acest portal.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.