Drept penal şi contravenţional

CNA și Ambasada Lituaniei în Moldova își consolidează relațiile de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției
24.01.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 21 ianuarie 2022, directorul adjunct al CNA, Vadim Cojocaru, a avut o intrevedere cu Kęstutis KUDZMANAS, Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, care promite sprijin instituție în eforturile de luptă împotriva corupției, potrivit unui comunicat.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat în mare parte pe posibilitatea de a organiza activități comune anticorupție în perioada imediat următoare, dar și de a continua proiectele inițiate deja.

Excelența Sa şi-a manifestat interesul pentru progresele, dar şi deficienţele pe care le întâmpină instituţia în domeniile sale de activitate, dată fiind conjunctura instituțională în care se află. Totodată, diplomatul a reiterat disponibilitatea de a ajuta CNA să accelereze în procesele de combatere a corupției demarate și să valorifice, în continuare, colaborarea pe domeniile de interes comun.

La rândul său, Vadim Cojocaru a  menționat că pe lângă latura de combatere a corupţiei sistemice, care afectează direct cetățeanul, o prioritate a CNA este promovarea integrităţii şi educarea societăţii în spiritul intoleranţei faţă de corupţie. Aceste două direcții trebuie abordate și realizate în paralel, a spus generalul. Nu mai puțin importantă este și componenta de recuperare a bunurilor infracționale, subdiviziunea specializată fiind în permanentă colaborare cu procurorii, partenerii de dezvoltare și instituțiile similare de peste hotare. “Aceste direcții de activitate ale CNA sunt vitale. Ele trebuie fortificate și sprijinite pentru a-și indeplini misiunea în procesul de eradicare a corupției”, a punctat vicedirectorul CNA.

La finele întrevederii, părţile au convenit să continue dialogul pe subiectul organizării la Chișinău, în decembrie 2022, a celei de a 21-a Conferințe anuale a EPAC, platforma autorităților anticorupție și organelor de control ale poliţiei ţărilor membre ale Consiliului Europei, incluzând şi Oficiul European de Luptă Anti-fraudă (OLAF).


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.