Flux noutăţi

O nouă abordare pentru a permite ca standardele UE să ocupe o poziție de lider la nivel mondial, promovând valorile democratice și o piață unică rezilientă, verde și digitală
03.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Ritmul rapid al inovării, ambițiile noastre verzi și digitale și implicațiile standardelor tehnologice pentru valorile noastre democratice în UE necesită o abordare din ce în ce mai strategică a standardizării. Prin stabilirea unor standarde globale, UE își exportă valorile, oferindu-le în același timp întreprinderilor din UE un important avantaj al primului venit.

La data de 02 februarie 2022, Comisia Europeană a prezentat o nouă strategie în materie de standardizare care subliniază abordarea noastră privind standardele în cadrul pieței unice, precum și la nivel mondial. Strategia este însoțită de o propunere de modificare a Regulamentului privind standardizarea, de un raport privind punerea sa în aplicare și de programul de lucru anual al Uniunii pe 2022 referitor la activitatea de standardizare europeană. Această nouă strategie urmărește să consolideze competitivitatea UE la nivel mondial, să permită crearea unei economii reziliente, verzi și digitale și să integreze valorile democratice în aplicațiile tehnologice.

Standardele reprezintă fundamentul implicit al pieței unice a UE și al competitivității sale la nivel mondial. Ele îi ajută pe producători să asigure interoperabilitatea produselor și serviciilor, să reducă costurile, să îmbunătățească siguranța și să încurajeze inovarea.

Strategia prezentată propune cinci seturi principale de acțiuni:

  1. Anticiparea, prioritizarea și abordarea nevoilor în materie de standardizare în domenii strategice
  2. Îmbunătățirea guvernanței și integrității sistemului european de standardizare
  3. Consolidarea poziției de lider a Europei în ceea ce privește standardele globale
  4. Sprijinirea inovării
  5. Crearea generației următoare de experți în standardizare

Mai multe informații despre noua strategie UE le găsiți la acest link.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.