Comunicate

Avocatul Poporului și membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii au avut o întâlnire de lucru cu membrii conducerii ANP
14.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 11 februarie 2022, Avocatul Poporului Ceslav Panico și membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii (CpPT) în noua componență au avut o întâlnire de lucru cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, potrivit unui comunicat.

În cadrul vizitei au fost discutate mai multe aspecte privind monitorizarea locurilor de detenție și colaborarea cu Administrația Națională a Penitenciarelor în domeniul prevenirii torturii. Avocatul Poporului și membrii noului Consiliu pentru Prevenirea Torturii au discutat despre necesitatea de a asigura continuitatea colaborării, accentuând mai multe aspecte pozitive, cum este aportul recomandărilor CpPT la soluționarea unor carențe din sistemul penitenciar.

Avocatul Poporului Ceslav Panico, subliniind necesitatea unui dialog continuu și eficient între instituții, a propus ca periodic să fie organizate cu Administrația Națională a Penitenciarelor reuniuni de lucru, pentru a discuta cum sunt realizate recomandările Consiliului pentru Prevenirea Torturii și ce soluții pot fi găsite în acest scop.

Administrația Națională a Penitenciarelor a manifestat mereu deschidere și disponibilitate spre o colaborare eficientă în domeniul prevenirii torturii și relelor tratamente.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.