Drept penal şi contravenţional

Federația Rusă. Un tânăr de 16 ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că s-a ”antrenat pentru terorism” jucând Minecraft
14.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Nikita Uvarov, un adolescent în vârstă de 16 ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că s-a ”antrenat pentru terorism” jucând Minecraft, potrivit theguardian.com.

Alţi doi inculpaţi în acelaşi dosar au primit pedepse cu suspendare, deoarece au cooperat cu anchetatorii.

Cei trei tineri au fost arestaţi în vara lui 2020 în oraşul siberian Kamsk pentru că au distribuit fluturaşi în sprijinul unui matematician şi militant anarhist din Moscova, care era judecat pentru vandalism.

Analizând telefoanele celor trei, anchetatorii au găsit discuţii despre planuri de a arunca în aer sediul virtual, din jocul Minecraft, al serviciului rus de securitate FSB. Anchetatorii susţin că cei trei suspecţi se pregăteau şi să producă bombe artizanale reale, pe care voiau să le detoneze în clădiri abandonate.

În ultimul cuvânt pe care l-a avut înainte de pronunțarea sentinței, adolescentul a menționat presiunile la care a fost supus de anchetatori pe durata investigației și a negat că ar fi vrut să arunce în aer ceva.

A pledat nevinovat, însă a afirmat că dacă va trebui să ispășească o pedeapsă cu executare, o va face ”cu demnitate și cu conștiința curată.”


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.