Comunicate

UAM. Invitație la discuții privind necesitatea modificării cuantumului contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților
15.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 28.01.2022, Consiliului Uniunii Avocaților s-a întrunit în ședință ordinară. În cadrul examinării chestiunii privind aprobarea bugetului Uniunii Avocaților din Republica Moldova în temeiul art. 39 lit. b2) din Legea 1260/2002 cu privire la avocatură, Consiliul Uniunii Avocaților a ajuns la concluzia că pentru formarea bugetului Uniunii Avocaților, la momentul de față, este necesar a institui taxe de secretariat (care constituie venituri prognozate incerte), la fel, este necesar a stabili mărimea contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților, în cuantum mai mare decât cel de 100 de lei (instituită în a. 2008), potrivit unui comunicat.

Având în vedere importanța chestiunilor examinate și necesitatea consultării opiniei colegilor avocați pe marginea unor aspecte, s-a decis amânarea și includerea chestiunilor cu privire la aprobarea bugetului Uniunii Avocaților pentru anul 2022 în ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Uniunii Avocaților din 25 februarie 2022, inclusiv includerea  și examinarea unei noi chestiuni Cu privire la stabilirea mărimii contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților.

În legătură cu aceasta, având în vedere că ședința ordinară a Consiliului Uniunii Avocaților este preconizată pentru data de 25.02.2022, UAM invită la abordarea și discuția privind modificarea cuantumului contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților, în data de 23.02.2022, începând cu ora 16:00, pe platforma ZOOM.

Avocații interesați de participarea la discuții, urmează să informeze secretariatul Uniunii Avocaților până la data de 21.02.2022, la adresa de e-mail: uniunea.avocatilor.rm@gmail.com, indicând datele de contact pentru expedierea linkului de conectare la discuții.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.