Comunicate

Beneficii suplimentare pentru veterani, discutate de reprezentanți ai MAI și membrii Comisiei Parlamentare
15.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Luni, pe 14 februarie, o echipă a Ministerului Afacerilor Interne a avut o întâlnire de lucru cu membrii Comisiei parlamentare – securitate națională, apărare și ordine publică, coordonați de președintele comisiei, unde s-a pus în discuție îmbunătățirea cadrului normativ existent, în scopul obținerii unor beneficii suplimentare pentru veteranii care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, potrivit unui comunicat.

În cadrul întrevederii, s-a pus în discuție modul de preschimbare a legitimațiilor și simplificarea procedurii de obținere a acestora, pentru persoanele care dețin în prezent legitimații de tip vechi. În acest context, Ministerul Afacerilor Interne împreună cu Ministerul Apărării, deja au recurs la crearea unei comisii interministeriale, care se deplasează săptămânal în teritoriu, unde examinează dosarele veteranilor.

Un alt aspect discutat a fost modul de asigurare cu legitimații a altor categorii de persoane, decât cele militare (lucrători medicali, șoferi, etc.). Ministerul Afacerilor Interne a lansat propunerile pentru îmbunătățirea legislației, cu privire la asigurarea și punerea în drepturi a tuturor celor, care au acționat pe câmpul de luptă, astfel încât și aceste persoane să primească un document ce confirmă participarea lor în cadrul acțiunilor de luptă.

Nu în ultimul rând, a fost analizată intenția de revizuire a cadrului normativ, și anume posibilitatea de a îmbunătăți unele condiții de asistență socială pentru veterani.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.