Comunicate

Funcția de director general adjunct al ANSC ar urma să fie lichidată. UPDATE: Deputații au decis lichidarea funcției
21.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 17 martie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a decis lichidarea funcției de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), pentru a optimiza activitatea instituției, potrivit unui comunicat.

Parlamentul a adoptat Hotărârea cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. În același scop, a fost modificată Legea privind achizițiile publice.

În aceeași zi, deputații l-au numit pe Gheorghe Ghidora în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Gheorghe Ghidora a activat mai mulți ani în cadrul ANSC și Agenţiei Achiziţii Publice.

***

Miercuri, 16 februarie 2022, Comisia economie, buget și finanțe a aprobat rapoartele la proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și la proiectul de modificare a Legii privind achizițiile publice, potrivit unui comunicat.

Astfel, activitatea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) va fi optimizată. În acest sens ar urma să fie lichidată funcția de director general adjunct al instituției.

Potrivit președintelui Comisiei, Dumitru Alaiba, menținerea funcției manageriale de director general adjunct este inoportună și inutilă, dat fiind faptul că motivul principal din care există această funcție este asigurarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia.

”În absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către unul din consilieri, la delegarea atribuțiilor către acesta de către directorul general, după necesitate”, a explicat deputatul Dumitru Alaiba.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.