Flux noutăţi

Notarii nu vor avea dreptul de a schimba teritoriul de activitate între ei. Legea cu privire la organizarea activității notarilor va fi modificată
11.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 10 martie, Parlamentul a votat în prima lectură modificări la Legea nr. 69/2016 cu privire la organizarea activității notarilor. Notarii nu vor avea dreptul de a schimba teritoriul de activitate între ei.

Una dintre principalele modificări este completarea Art. 31 din Legea nr. 69/2016 cu sintagma „Nu se admite schimbul teritoriului de activitatea între notari”, în condițiile în care, deși normele legale cu privire la organizarea activității notarilor stabilesc că schimbarea teritoriului de activitate se face exclusiv prin concurs, solicitanții fac referire la Avizul consultativ al plenului Curții Supreme de Justiție.

Potrivit noilor modificări, implementarea proiectului de lege va contribui la asigurarea unei proceduri coerente și complexe, care va asigura garantarea tuturor părților la întocmirea actelor notariale.

Mai mult, au fost înregistrate cazuri când, imediat după investirea cu împuterniciri de exercitare a activității, notarii care au cedat locurile din Chișinău au depus cereri de demisie.

În aceste condiții, se creează un dezechilibru între activitatea notarilor din Capitală și cei din alte localități ale țării.

Proiectul de lege urmează să fie supus examinării în lectura a doua în plenul Parlamentului.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.