Flux noutăţi

Calificarea faptei comise de redactorul programului ”Время”, Marina Ovsyannikova, la limita dintre contravențional și penal
15.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 14 martie, redactorul programului ”Время на Первом канале”, Marina Ovsyannikova, a intrat în studio în timpul unei transmisiuni în direct cu un afiș care cerea oprirea „operațiunii militare speciale” pe teritoriul Ucrainei și îndeamnă oamenii să nu creadă propaganda. Marina Ovsyannikova a fost, la scurt timp, reținută.

Astăzi, 15 martie, Tribunalul Districtual Ostankinsky a început să examineze un caz administrativ împotriva ei în temeiul  art. 20.2 alin. 2 din Codul contravențiilor administrative (organizarea unui eveniment public necoordonat), relatează Novaya Gazeta (recunoscut ca agent mass-media străin) în canalul său Telegram.

Între timp, Comisia de anchetă a început o verificare prealabilă a investigației pentru prezența în acțiunile Marinei Ovsyannikova a unei infracțiuni conform art. 207.3 din Codul penal privind difuzarea în public a informațiilor false cu bună știință despre utilizarea Forțelor Armate Ruse, relatează TASS .

Portatul dedicat juriștilor Закон.ру, a creat un sondaj cu privire la existența elementelor infracțiunii în fapta comisă de Marina Ovsyannikova, invitând juriștii să voteze pe canalul de Telegram .




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.