Site icon JMD

Calificarea faptei comise de redactorul programului ”Время”, Marina Ovsyannikova, la limita dintre contravențional și penal

La data de 14 martie, redactorul programului ”Время на Первом канале”, Marina Ovsyannikova, a intrat în studio în timpul unei transmisiuni în direct cu un afiș care cerea oprirea „operațiunii militare speciale” pe teritoriul Ucrainei și îndeamnă oamenii să nu creadă propaganda. Marina Ovsyannikova a fost, la scurt timp, reținută.

Astăzi, 15 martie, Tribunalul Districtual Ostankinsky a început să examineze un caz administrativ împotriva ei în temeiul  art. 20.2 alin. 2 din Codul contravențiilor administrative (organizarea unui eveniment public necoordonat), relatează Novaya Gazeta (recunoscut ca agent mass-media străin) în canalul său Telegram.

Între timp, Comisia de anchetă a început o verificare prealabilă a investigației pentru prezența în acțiunile Marinei Ovsyannikova a unei infracțiuni conform art. 207.3 din Codul penal privind difuzarea în public a informațiilor false cu bună știință despre utilizarea Forțelor Armate Ruse, relatează TASS .

Portatul dedicat juriștilor Закон.ру, a creat un sondaj cu privire la existența elementelor infracțiunii în fapta comisă de Marina Ovsyannikova, invitând juriștii să voteze pe canalul de Telegram .