Flux noutăţi

Executivul a aprobat Regulamentul privind funcționarea MDelivery
24.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 23.03.2022, a fost aprobat de către Guvern Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a Serviciului guvernamental de livrare (MDelivery). Serviciul va permite cetățenilor Republicii Moldova să solicite livrarea la locul de reședință a actelor și altor documente eliberate de instituțiile de stat.

În cadrul ședinței a fost precizat faptul că acest document reglementează raporturile juridice dintre subiecții participanți la crearea, exploatarea și utilizarea Serviciului și prevede reguli generale de livrare prin intermediul Serviciului MDelivery, de conectare la sistemul informațional, de asigurare a securității și protecției informației, precum și responsabilitățile părților.

Serviciul guvernamental de livrare reprezintă o soluție digitală, elaborată de Agenția de Guvernare Electronică, care va fi utilizată în calitate de mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către beneficiari. Prin urmare, platforma informațională MDelivery va asigura conexiunea celor trei subiecți: prestatorul serviciului public, în calitate de expeditor, beneficiarul serviciului public, în calitate de destinatar al livrării, și furnizorul de servicii poștale. Această platformă va diminua costurile pentru toate cele trei părți implicate și va eficientiza procesul de livrare a rezultatului serviciului public spre beneficiar.

Amintim că, la 25 august 2021, Guvernul a aprobat Conceptul MDelivery ca parte a procesului complex de modernizare a serviciilor publice, implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.