Drept civil

Proiectul de lege cu privire la condominiu, votat în prima lectură
18.04.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 14 aprilie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în prima lectură proiectul de lege cu privire la condominiu, potrivit unui comunicat.

Proiectul a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și are ca scop îmbunătățirea cadrului normativ care reglementează relațiile de condominiu.

Unul din autorii proiectului, membrul Comisiei administrație publică, Vitalie Jacot, a menționat că, pe parcursul a zeci de ani, au existat numeroase goluri și colizii în legislația națională din acest domeniu, situație care a și determinat necesitatea elaborării unei noi legi.

Deputatul a relatat câteva principii ale noii legi, printre care: extinderea ariei de reglementare prin includerea categoriei agenților economici; creșterea gradului de implicare a locatarilor în administrarea complexului locativ și în procesul de luare a deciziilor; sporirea transparenței, inclusiv, prin utilizarea platformei electronice de informații; crearea unui fond special de reparație capitală, etc.

Un aspect important al proiectului este protejarea intereselor persoanelor vulnerabile din punct de vedere social și financiar.

Proiectul urmează a fi supus votului în lectura a doua.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.