Astfel, și art. 131 din Codul fiscal (ce reglementează atribuțiile organelor de administrare fiscală) a fost suplinit cu prevederi ce au ca scop oferirea posibilității generării și descărcării în format electronic a extraselor din unele registre de stat prin intermediul portalurilor dedicate persoanelor fizice/persoanelor juridice și echivalării puterii juridice a acestora cu extrasele emise pe suport de hârtie.
Totodată, pe lângă informaţia privind lipsa/existenţa restanţelor față de buget, prin intermediul portalurilor vor fi expuse și informațiile ce se conțin în Registrul bunurilor imobile, dar și informația din cazierul judiciar, care va fi prezentată de Agenția Servicii Publice și respectiv, de deținătorul Sistemului informaţional integral automatizat de evidenţă a infracţiunilor, a cauzelor penale şi a persoanelor care au săvârșit infracţiuni.
La rândul său, Casa Națională de Asigurări Sociale va expune informaţia privind stagiul de cotizare pentru a fi accesată de către persoana fizică prin intermediul portalului guvernamental al cetățeanului, iar organul înregistrării de stat va publica informația din Registrul de stat și din actele de constituire ale persoanei juridice pentru a fi accesată de către administrator și/ sau fondator, prin intermediul portalului guvernamental al antreprenorului.
Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.
Aflaţi mai mult despre beneficiari de servicii publice, digitalizare, mijloace electronice, portal guvernamental, servicii electronice, servicii publice
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.