Flux noutăţi

Guvernul a aprobat noile tarife pentru serviciile poștale
04.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Prin Hotărârea Guvernului nr. 31 din 22 aprilie 2022, Guvernul a aprobat noile tarife pentru serviciile poştale din sfera serviciului poştal universal furnizate de Î.S.„Poșta Moldovei”, care vor intra în vigoare la 1 iunie 2022.  Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial din 29 aprilie curent. Tarifele sunt actualizate în vederea implementării recomandării prevăzute în Raportul auditului conformității gestionării patrimoniului public de către Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” în anul 2020, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr. 69/2021.

Tarifele aprobate vor fi unice pe întreg teritoriul țării și includ materialele necesare pentru ambalare în scopul asigurării integrității trimiterii (bandă adezivă, sfoară etc.), iar plicurile și cutiile nu sunt incluse în tarif. În același timp, „Poșta Moldovei” este în drept să încheie acorduri individuale privind aplicarea tarifelor speciale în cazul unui volum mare de trimiteri poștale, după cum prevede Legea cumunicațiilor poștale nr. 36/2016 (art. 12 alin.4 și 5).

Astfel, pentru scrisori și cărți poștale tarifele vor varia între 2,80 lei – 14.50 lei (fără TVA), pentru pachetele mici simple – între 8 lei și 20 lei, în timp ce coletele poștale vor avea un tarif fix per colet de 21 lei. Tariful per greutate sau fracție de kg complete/incomplete va constitui 2,50 lei. Totodată, pentru trimiterile recomandate se va aplica un tarif suplimentar în sumă de 5,35 lei.

Detaliat noile tarife pot fi consultate în Monitorul Oficial nr. 129-133 (8173-8177) din 29 aprilie. Totodată, consumatorii vor fi informați privind tarifele actualizate cu cel puţin 30 de zile înainte de punerea lor în aplicare prin publicarea lor pe pagina web a Î.S. „Poșta Moldovei” și prin afișarea în loc vizibil în toate unitățile poştale deschise publicului pentru prestarea serviciilor poştale.

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.