Flux noutăţi

Cadrul normativ conex Codului administrativ va fi modificat
05.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 4 mai 2022, conform comunicatului publicat de către Guvernul RM, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de modificare a cadrului normativ conex Codului administrativ, ceea ce înseamnă că mai multe acte normative vor fi modificate pentru a fi aduse în concordanță cu noile prevederi ale Codului administrativ al Republicii Moldova.

Conform proiectului, vor fi operate modificări la Codul funciar, Codul fiscal, Codul vamal, Legea privind accesul la informație, Legea privind administrația publică locală, Legea cu privire la secretul de stat, dar și la alte acte normative. Modificările sunt propuse pentru a pune în acord conținutul și terminologia acestora cu prevederile Codului administrativ, în scopul asigurării existenței unui cadru legal unitar în partea referitoare la contestarea actelor administrative.

De asemenea, prin acest proiect de lege se urmărește asigurarea stabilității procedurilor administrative, uniformizarea cadrului legal existent și ajustarea acestuia la Codul administrativ, care stabilește necesitatea respectării procedurii prealabile asupra încălcării unui drept vătămat de către o autoritate publică prin emiterea actelor administrative.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.