Comunicate

Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului susține reforma sistemică a justiției din Republica Moldova
23.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 19 mai 2022, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretara de stat Veronica Mihailov-Moraru s-au întâlnit cu directorul Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Matteo Mecacci, aflat în vizită în Republica Moldova, potrivit unui comunicat.

În cadrul discuției, Sergiu Litvinenco a vorbit despre inițiativele lansate de Ministerul Justiției, care au drept scop reformarea sistemică a justiției, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor de drept. În mod special, ministrul Justiției s-a referit la implementarea mecanismului de pre-vetting, menționând că activitatea Comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcțiile de membru al CSM sau CSP a început deja.

În acest sens, Matteo Mecacci a venit cu propunerea ca ODIHR să monitorizeze procesul de evaluare a candidaților, astfel încât să fie asigurate eficiența și transparența activității Comisiei de evaluare, ceea ce va duce la creșterea credibilității cetățenilor în reforma justiției și la obținerea rezultatelor așteptate de către toți. Recomandările și bunele practici vor fi publicate într-un raport și vor fi prezentate drept exemplu altor state din regiune.

La final, ministrul Sergiu Litvinenco a mulțumit Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului pentru deschidere și pentru inițiativa de a oferi suport la reformarea justiției din țara noastră.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.