Flux noutăţi

Comisia Electorală Centrală a prezentat propunerile la Codul electoral și legislația conexă
26.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 25 mai 2022, Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat în cadrul unui eveniment, propunerile pentru o nouă redacție a Codului electoral.

Conform comunicatului, evenimentul a reunit reprezentanți ai administrației publice centrale, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, magistrați, experți în materie electorală, reprezentanți ai partidelor politice și ai diasporei, parteneri de dezvoltare, organizații ale societății civile și mass-media.

Propunerile de modificare țin de constituirea și activitatea organelor electorale, cu accent pe permanentizarea organelor electorale, clarificarea mandatului și componenței membrilor CEC, procesul de desemnare și înregistrare a candidaților, gestionarea listelor electorale, transparentizarea finanțării campaniei electorale și fortificarea atribuției de control a CEC pe segmentul de finanțare politică. Alte aspecte relevante vizează digitalizarea procesului electoral și optimizarea mecanismelor de soluționare a litigiilor electorale, inițierea și desfășurarea referendumurilor.

Sinteza celor peste 400 de comentarii și recomandări înaintate de subiecții interesați poate fi consultată pe pagina web oficială a Comisiei sau accesând următorul link: https://a.cec.md/ro/procesul-decizional-3379.html .

Documentul cu propunerile sistematizate urmează a fi aprobat de CEC și expediat Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.