Flux noutăţi

Sumar de activitate, 30 mai – 03 iunie 2022: Autoritatea Națională de Integritate
07.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

În perioada 30 mai – 03 iunie 2022, Autoritatea Națională de Integritate a emis trei acte de constatare prin care s-a stabilit conflicte de interese admise de un fost director al unei instituții publice, de un primar și de un consilier local. Prin alt act de constatare a fost stabilită încălcarea regimului juridic de declarare a averii și intereselor personale în privința unui judecător.

Au fost inițiate două controale pe conflicte de interese în privința unui primar și a unui consilier local. S-a întocmit un proces verbal cu privire la contravenție pentru nedeclararea conflictului de interese de către un primar, fiind aplicată o amendă de 6000 lei.

Șapte subiecți ai declarării au declarat în termen conflictele de interese. Toate conflictele de interese au fost soluționate. Direcția juridică a participat la 14 ședințe de judecată.

Reprezentanții ANI au acordat 39 consultanțe pe domeniul de activitate, inclusiv 25 consultații telefonice la Linia instituțională de informare. Au fost eliberate 6 Certificate de integritate.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.