Flux noutăţi

Publicarea noului Ghid al Sistemului de la Madrid
07.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Din data de 31 mai 2022, pe site-ul Sistemului de la Madrid (https://www.wipo.int/madrid/fr/) este disponibilă noua versiune a Ghidului Sistemului de la Madrid care reprezintă o versiune complet revizuită a ghidului anterior.

Scopul noului Ghid este de a oferi informații și sfaturi practice titularilor de mărci care doresc să-și protejeze mărcile în afara pieței lor naționale, precum și să informeze oficiile de proprietate intelectuală membre ale Sistemului de Madrid despre rolul și responsabilitățile lor în cadrul acestui sistem.

Ghidul este divizat în patru capitole:

– Capitolul I descrie Sistemul de la Madrid și conține informații utile pentru toți utilizatorii săi, adică solicitanți, titulari de înregistrări internaționale, mandatari și funcționari ai oficiilor de proprietate intelectuală din țările membre ale sistemului. În acest capitol sunt menționate principalele avantaje ale Sistemului de la Madrid și informații despre modul de comunicare, calculul termenelor și regimul lingvistic.

– Capitolul II conține informații practice pentru solicitanți și titulari privind toate aspectele Sistemului de la Madrid, pentru întreg ciclul de viață al unei înregistrări internaționale. Îi ghidează în procedura de depunere a cererii, în diferite proceduri și procese care pot interveni pe parcursul ciclului de viață al unei înregistrări internaționale, de exemplu desemnarea posterioară, modificarea titularului, modificarea datelor de contact ale titularului și reînnoirea. Acest capitol oferă, de asemenea, informații privind diversele comunicări pe care oficiile părților contractante desemnate le pot expedia.

– Capitolul III oferă informații practice pentru funcționarii oficiilor de proprietate intelectuală ale membrilor Sistemului de la Madrid. Capitol se referă la cele două roluri ale unui oficiu de proprietate intelectuală, și anume, cel de oficiu de origine pentru cererile internaționale și cel de oficiu desemnat și include informații privind înregistrarea cererilor internaționale, emiterea diferitor decizii în ceea ce privește acordarea protecției.

– Capitolul IV conține informații utile pentru țările și organizațiile interguvernamentale privind modul de pregătire pentru a deveni membru al Sistemului de la Madrid, precum și tipul de susținere oferit de OMPI noilor membri potențiali.

Ghidul este disponibil în format PDF (https://www.wipo.int/edocs/pubdocs/en/wipo-pub-455-2022-en-guide-to-the-international-registration-of-marks-under-the-madrid-protocol.pdf) în prezent în limba engleză, dar va fi tradus în limbile : franceză, arabă, chineză, spaniolă și rusă.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.